Billeder og skulpturer af Frede Troelsen

12/8- 18/9 2023

Fernisering lørdag d. 12.august kl. 14.00

Frede døde i 2014 men hans skulpturer, relieffer og tegninger lever videre og er stadig debatskabende!

Efter udstillingen DIALOG ,som havde et stort antal besøgende, skifter galleriet til en ny udstilling. Der vises et stort antal værker af den stadig aktuelle og landskendte kunstner Frede Troelsen. Hans skulptur Stoppenålen (efter H.C. Andersens eventyr ‘Stoppenålen’) står i gågade, Vestergade i Odense. Skulpturen er i øjeblikket stærkt omtalt, da en gruppe byrådsmedlemmer og forargede Odense-borgere ønsker at den fjernes på grund af et muligt seksuelt indhold. Frede Troelsen har tidligere mod sin vilje fået fjernet en skulptur ved Ansgar Kirke ved Sdr. Boulevard i Odense af samme årsag.

Frede Troelsen var fra 1983 gift med grafikeren Birgitte Thorlacius, som døde i 2022. Mange har sikkert se mindeudstillingen på galleriet i 2023 om Birgitte Thorlacius.

Frede og Birgittes hjem og værksteder er stadig fyldt med utallige værker fra deres hånd.

Udstillingen på galleriet indeholder udvalgte billeder og skulpturer af Frede Troelsen; alle med forskellige tegn og symboler som var et særkende for ham. Priserne på alle de udstillede værker er fastsat med en yderst rimelig salgspris, hvorfor der nu er en stor mulighed for at erhverve et værk af en kendt og usædvanlig god kunstner.

Frede Troelsen er født 10/8-1936 på Tandrup Hedegaard ved Års. Han døde i Kærby d. 6/7- 2014

Nedenstående foto viser et værk  en vinterdag med “isglasur”. Værket er indkøbt af Assens Kunstråd og bliver i løbet af 2023 sat op ved en skole i Assens Kommune. Når vi kører igennem Jordløse finder vi også en  stor skulptur med tegn og symboler lige ved kirken, opsat i 2018. Se her