Udstillingen DIALOG 8/7 – 6/8 2023.

Fernisering lørdag den 8. juli kl.14.00

Udstillingen åbnes af Assens Kunstråds formand Marianne Schneider

Efter en særdeles vellykket udstilling med maleren og grafikeren John Hansen Torso og Landskab er det nu tid til at skifte udstilling i galleriet.

Torso og Landskab  erstattes af udstillingen Dialog, der er en udstilling af en række forskellige kunstværker alle indkøbt af kommunens kunstråd med henblik på en placering på forskellige kommunale institutioner. Billederne udstilles sammen med billeder udført af Kunstnere, som alle er medlemmer af kommunens nuværende Kunstråd.

 Kunstnerne vil på denne måde gå i dialog med de indkøbte værker, der på denne måde nu kommer frem i lyset og vil kunne ses og opleves af alle kommunens borgere og måske give de besøgende inspiration og ide til en permanent ophængning, da flere af værkerne endnu mangler en blivende placering. Dog helst til en institution, der har en vis offentlig adgang. Hvis Kunstrådet godkender ønsket om at erhverve et af kommunens billeder er det uden betaling for modtageren.

Dialogen og samspillet med de indkøbte værker anskueliggør tydeligvis kontrasternes nødvendighed i den kunstneriske proces. Samtidig viser dialogudstillingen vigtigheden af kendskabet til tilbageblikket i tid.

På udstillingen vil man kunne se indkøbte værker af Frede Troelsen, Gert R. Sundien, Ruth Smith, Peter Martensen, Eskild Hauchrog m fl. i dialog med John Hansen, Marianne Schneider, Gunnar K. Hansen, Otto Arp; alle medlemmer af Kunstrådet.